Tips

Aan de Tafelberghuizen is in de afgelopen jaren aardig wat geknutseld. Er zijn soms verrassende oplossingen gevonden voor lastige problemen of vervelende beperkingen. Een slimme truc die het op de ene plaats goed doet is het waard om ook elders te worden toegepast.Daarom is het handig om een overzicht te hebben van wat er zoal is gemaakt. Op deze pagina kunnen beschrijvingen worden geplaatst, waarmee geïnteresseerden op weg kunnen worden geholpen.

Mogelijke onderwerpen: bedden in de nok van de zolderkamer, isolatie, verwijderen/verplaatsen open haard, meer ruimte in het halletje, tussenmuren bouwen/weghalen, (vloer)verwarming, gemetselde voorgevel ter vervanging van (verrot) hout, serre´s, zonwering, lekkages, (preventief) onderhoud van platte daken, schilderwerk

Op deze plaats is ook ruimte voor het aanbevelen van bedrijven die een bepaalde klus goed hebben geklaard. Let wel: dit is geen advertentiepagina. Alleen aanbevelingen van met name genoemde Tafelbergers worden geplaatst.

Nummer

Omschrijving

41

Toen wij (Jac, Annemieke, Miriam en Arjan Vermeulen) zo'n jaar of 3 geleden op nr. 41 kwamen wonen, hadden we het vage idee om het zitgedeelte wat te vergroten. Maar ja, zoals dat met vage plannen gaat, ook dit plan bleef vaag.

Tot dit voorjaar. Geleidelijk werd het plan concreter, en toen we in februari jl. ons huis helemaal lieten schilderen, hebben we besloten de achterpui maar niet mee te nemen, omdat de uitbouw er vermoedelijk aan zat te komen. Lees verder ...

60

De eerste avonturiers die de leien hebben vervangen was de familie Wallé. Zie hier een verslag van dit project.

63

De vloerluiken in de keuken en achter de voordeur zijn in de regel van multiplex. Bij ons begonnen ze gevaarlijk door te buigen en na inspectie vond ik ze te gevaarlijk om te handhaven. Dus hier en daar zoeken naar een duimsdikke plaat om opnieuw de luiken te maken plus luikringen om gemakkelijker de luiken open te krijgen. In de bouwmarkten zijn platen van deze dikte net zo makkelijk te vinden als 21 karaat goud bij een ijzersloperij. Een vloerenbedrijf bracht uitkomst. Frank van Vuuren, vloeren en timmerwerken, leverde me kant en klare luiken, inclusief ringen en inclusief isolatie plus enigszins op maat gesneden service voor 119,-- euro. Cementvezel en isolatie gaan langer mee dan de multiplex-achtige substantie die ik zocht. U kunt weer veilig bij me binnenkomen.

Frank timmert en klust en ik heb veel goeds van en over hem gehoord. Hij heeft zijn bedrijfje in de Celebesstraat nummer 6 en is bereikbaar onder 078-6134534 en 06-24612990. Doe er ook uw voordeel mee.

86

Mocht (aan de tuinzijde) de regenpijp in de weg zitten (bv. bij geplande wijzigingen aan de achterkozijnen) en/of zoekt u naar een mogelijkheid de hele riolering onder het huis eens grondig te reinigen dan is hier een oplossing.

94

Meer ruimte in het halletje door het versmallen en omdraaien van de wc-deur. Als WC-deur is de deur van de meterkast gebruikt (dit was een tip van een buur), die heeft precies de juiste breedte. Het slot en de deurpost kunnen gemakkelijk aangepast worden op de andere draairichting. Met een raamwerk werd de ruimte opgevuld. De meterkast kreeg twee inwendige klapdeuren.

Resultaat: geen probleem meer tussen jassen en de wc-deur en (vooral optisch) een ruimere hal. Nadeel: de lichtschakelaar in de wc zit nu wat onlogisch.


160313